De beste noise cancelling headphone

Femme Taken

Redacteur audio bij Tweakers

Hoofdtelefoons met active noise cancellation mogen zich in een gezonde belangstelling verheugen. Dat is niet zo vreemd. We werken steeds meer in zogenaamde open kantoortuinen, ondanks vele studies die de nadelen in kaart brengen. Wie daar dagelijks met het openbaar vervoer naartoe en vandaan reist, ziet zich bovendien omringd door steeds meer en luidruchtiger medereizigers. En laat staan een tripje in het vliegtuig. Een noise-cancelling koptelefoon is dan de ideale oplossing

Ook thuis hebben de koptelefoons een plek: Je medebewoners houden niet altijd rekening met jouw werkzaamheden. Een koptelefoon die zorgt dat je midden in de hectiek de nodige rust ervaart, is dan potentieel een geschenk uit de hemel – zij het één met een prijskaartje. Wij testten continu noise-cancelling koptelefoons. Dit zijn onze keuzes.

Beste koop

Sony WH-1000XM3

De beste noise-cancelling koptelefoon

De Sony WH-1000XM3 heeft de meest effectieve noisecancelling van de modellen die we getest hebben. Hij laat zich goed opvouwen en heeft een zeer lange accuduur zodat hij perfect is voor onderweg. De WH-1000XM3 heeft niet de allerbeste geluidskwaliteit in zijn klasse, maar het is wel de beste allrounder.

Lees review € 259 bij Coolblue Vergelijk prijzen van 5 webshops
Beste geluid

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Noise-cancelling met het beste geluid

De Bose NC700 heeft het beste geluid van de geteste noisecancelling koptelefoons, maar is wat minder qua draagbaarheid, accuduur en app dan de Sony WH-1000XM3.

Lees review € 329 bij Bol.com Vergelijk prijzen van 5 webshops

Onze research

Andere koptelefoons die we goed vinden

Naast de Sony WH-1000XM3 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn er drie andere noise-cancelling koptelefoons die we de moeite van het kopen waard vinden, ieder vanwege hun eigen sterke punten:

Bowers & Wilkins PX7
De Bowers & Wilkins is de duurste van twintig hoofdtelefoons die we getest hebben. Hij heeft luxueuze voorzieningen zoals een bewegingssensor die de muziek pauzeert als je een oorschelp optilt. Het geluid van de drivers en vooral dat van de microfoon is echter minder dan je voor die prijs zou verwachten en ook de noisecancelling is niet zo goed als bij sommige concurrenten. De PX7 heeft een mooi design en is gemaakt van luxeuze materialen, maar z'n prijs wat betreft geluidskwaliteit dus niet helemaal waar.

Audio-Technica ATH-ANC900BT
Over het geluid van de ATH-ANC900BT zijn we zeer te spreken. Hij heeft een lekker klinkende en diep doorlopende bas, die goed klinkt in nummers als Hyper-Balad van Björk. De microfoon klinkt helaas niet zo goed en bij langer gebruik vinden we hem niet zo comfortabel.

Marshall Monitor II ANC
De Marshall Monitor II is op veel vlakken de beste of net niet de beste, maar kan zich dan prima meten met de top. En waar bij veel concurrenten een minpunt is aan te wijzen, heeft de Monitor II die eigenlijk nauwelijks. Het gebrek aan ondersteunde codecs is het belangrijkste minpunt, maar in tijden van Spotify is dat belang minder groot en houdt de Monitor II zich prima, vooral doordat het geluid van de hoofdtelefoon erg goed is. Van de door ons geteste hoofdtelefoons kan alleen de PXC 550-II zich met de Monitor II meten. Beide scoren goed op geluid, noisecancelling, comfort en bediening, en zijn vergelijkbaar in prijs. We hebben dan een lichte voorkeur voor de Monitor II. Dat is echter vooral gebaseerd op het stoere uiterlijk van de hoofdtelefoon, dus als je daar niet gevoelig voor bent, is de PXC 550-II een prima alternatief.

Sennheiser PXC 550-II
Sennheiser maakt zijn reputatie op gebied van hoofdtelefoons waar met de PXC 550-II. Hij is licht, maar bezit toch indrukwekkende eigenschappen. Hij is gemakkelijk aan en uit te zetten met het draaien van de oorschelpen. Hij heeft een sensor die opmerkt wanneer je de rechteroorschelp optilt, touchbediening en ondersteuning voor lekker veel codecs. Touch werkt helaas niet altijd even goed en met de karige app doet Sennheiser zichzelf te kort. Daarin missen we een paar opties.

Dat de accu het minder lang uithoudt dan bij de meeste concurrenten, wordt gecompenseerd door het lage gewicht van de PXC 550-II, wat uiteraard alleen maar prettig is. Toch is juist het draagcomfort ons grootste kritiekpunt. Sennheiser geeft de oorschelpen een opvallend smalle vorm, wat de behuizing een beetje krap maakt en waardoor de 550-II niet zo prettig zit als we gehoopt hadden. Zowel het geluid als de noisecancelling van de 550-II is gelukkig erg goed. In beide gevallen behoort de 550-II bij de beste hoofdtelefoons in de test, al vinden we het geluid van de Monitor II van Marshall net iets prettiger.