De beste betaalbare laptops

Femme Taken

Redacteur audio bij Tweakers

Back to school! Tijd om de beste laptops voor studenten onder de loep te nemen. We keken naar prestaties, uiterlijk, bouwkwaliteit, draagbaarheid en niet geheel onbelangrijk: het toetsenbord. Toch wel de belangrijkste aspecten voor een student, al ligt dat natuurlijk wel aan wat voor studie je doet.

Na uitvoerige tests en vergelijking van gebruikerservaringen van ruim twintig laptops van onder andere Acer, Apple, Asus, Lenovo en HP zijn we tot de conclusie gekomen dat de Lenovo ThinkPad E595 de beste waar voor zijn geld biedt.

Beste koop

Lenovo ThinkPad E595

Het beste allround werkpaard

Na uitvoerig testen en vergelijken is de Lenovo ThinkPad E595 onze absolute favoriet. Hij is compact, robuust en tikt lekker weg dankzij een goed toetsenbord. We zijn onder de indruk van de prestaties, en al helemaal voor deze prijs. De ThinkPad deinst niet terug voor videobewerking en ander zwaar werk.

Lees review € 779 bij Bol.com Vergelijk prijzen van 5 webshops
Budget keuze

Acer Aspire 5 A514-52-396M

Budget laptop voor licht werk

De Acer Aspire 5A514 is de beste keuze voor de budgetbewuste scholier of student. De Aspire 5 heeft de helft aan werk- en opslaggeheugen dan de Lenovo maar is prima geschikt voor lichter werk zoals tekstverwerking en spreadsheets. Met een accuduur van 11 uur houdt deze laptop het met gemak een hele collegedag uit.

Lees review € 599 bij Amazon Vergelijk prijzen van 5 webshops

Onze research