De beste betaalbare 65 inch smart-televisies

Laatst bijgewerkt 3 maanden geleden

Femme Taken

Televisie-expert

Superscherp 4K-beeld, grote panelen, goede smart tv-functies en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Wij hebben meerdere televisies getest in onze zoektocht naar de beste 65 inch 4K smart-televisies. We hebben daarbij gelet op een maximumprijs tot 800 euro. 

Volgens onze experts is na uitvoerig testen de beste betaalbare 65 inch 4K-televisie van dit moment de Philips 65PUS5404. Dat komt door de competitieve prijs, de goede kijkhoeken en het mooie design.

Beste keuze

Philips 65PUS6504

De beste betaalbare 65 inch smart-televisie

{HWI-569772}

Onder de streep

De Philips 65PUS6504 is een 4K smart-televisie die je al voor rond de 600 euro in huis haalt, en dan krijg je toch nog best veel voor weinig. Zo heeft het geluid een mooi stereobeeld en kan je er zeker goed op gamen. Het paneel zorgt niet voor een enorm goed contrast, maar de kijkhoeken maken dit toestel wel prima geschikt om met de hele familie te genieten. Hadden we al gezegd dat-ie rond de 600 euro kost?


Runner-up

LG65UM7450

De beste 65 inch smart-televisie voor gamers

HWI-569772

Onder de streep

De LG65UM7450 is een televisie die veel waar voor z’n (lage) prijskaartje biedt. Zo is de beeldkwaliteit goed en is de bediening erg prettig voor een televisie in deze prijsklasse. Door het gebruik van een ips-beeldscherm komen de kleuren mooi naar voren. maar het beeld kan donkerder uitvallen als je er niet recht op kijkt.

LG heeft bespaard door geen koptelefoonaansluiting in te bouwen, maar de bediening is prettig dankzij webOS en de erg handige Magic Remote-afstandsbediening. Ook is de inputlag, iets wat erg belangrijk is voor gamers, erg goed.

Bovendien is de prijs, zo’n 700 euro, heel schappelijk. Al met al een prettige tv die z’n geld meer dan waard is.


Andere televisies die we goed vinden

Naast de LG en Philips zijn er twee 65 inch 4K smart-televisies uit onze tests die we aanbevelen, ieder vanwege hun eigen sterke punten.

Onze research

Ons testlab test veel televisies, al zijn we natuurlijk in zekere mate wel afhankelijk van wat de fabrikanten ons opsturen. Vandaar dat we niet alle televisie op de aardbol door onze test-opstelling kunnen halen. De televisies die wij wel uitgebreid testen, testen we met behulp van allerlei meetapparatuur en software. Van alle metingen is de contrastmeting de belangrijkste; hoe meer contrast er in het beeld zit, hoe indrukwekkender het eruitziet én hoe beter je tv kan kijken in een belichte kamer.