De beste draadloze oortjes

Laatst bijgewerkt 14 dagen geleden

Chris Born

Redacteur Audio bij Tweakers

Volledig draadloze oortjes zijn ongekend populair anno 2020. Voor tijdens het sporten, tijdens het werk of gewoon als relaxend rustmomentje.

Ons testlab en onze experts bekeken 21 exemplaren van allerlei verschillende fabrikanten.  Na het testen van deze draadloze oordoppen in ons professionele testlab is onze favoriet de Sony WF-1000XM3. Dat komt door de goede geluidskwaliteit, de uitstekende ruisonderdrukking en de verrassend goede accuduur van 7.5 uur.

BestGetest is 100 procent reader supported.

Beste keuze

Sony WF-1000XM3

De beste volledig draadloze oordopjes

{HWI-532293}

Onder de streep

Als je bereid bent om wat meer geld neer te leggen zijn wat ons betreft de volledig draadloze WF-1000XM3-oortjes van Sony de beste allround keuze. De uitstekende geluidskwaliteit, een uitgebreide app voor zowel Android als iOS en goede actieve ruisonderdrukking (ook wel active noise cancellation of ANC genoemd) vallen direct op. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de goede accuduur en prettige bediening via een aanraakgevoelig paneel op de doppen.

Budget keuze

Creative Outlier Gold

De beste betaalbare draadloze oortjes

HWI-561597

Onder de streep

Als je zoveel mogelijk waar voor je geld zoekt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen dan zijn wat ons betreft de Outlier Gold oortjes van Creative de beste keuze. 

De geluidskwaliteit van deze volledig draadloze oordopjes is uit de doos prima. Creative maakt de ietwat bizar aandoende claim van veertien uur aan accuduur voor de oortjes, aangevuld met nog eens 25 uur in het oplaadetui. De oortjes maakten het bijna waar in onze test: 13,2 uur. Evengoed een indrukwekkende prestatie in deze prijsklasse


Andere koptelefoons die we goed vinden

Naast de Sony WF-1000XM3 en de Creative Outlier Gold oortjes zijn er nog drie sets volledig draadloze oordopjes die we kunnen aanbevelen: de Apple AirPods Pro, Jaybird Vista en de WF-XB700.

Onze research

Volledig draadloze oordopjes zijn in de eerste plaats ervaringsproducten waar niet bijster veel objectief aan te testen valt. We moeten dus vooral afgaan op onze eigen subjectieve ervaring van het geluid. Daarnaast kunnen we uiteraard wel iets zeggen over de accuduur, de app en de algemene geluidskwaliteit dankzij onze feitelijke en accurate test-opstelling.